Lucka 23; berätta om ditt bästa julminne.

Lucka 23; berätta om ditt bästa julminne.
Som barn så firade vi jul hos mormor tillsammans med mammas syskon med familjer. På julafton så åkte vi också en sväng till farmor och farfar, så vi var tvungna att äta två julmiddagar innan vi fick öppna våra klappar. Väntan, väntan, väntan...
Från tjugoårsåldern så har jularna sett lite olika ut, ibland har vi firat hos mamma och pappa, ibland hos min syster och några få gånger hemma i Linköping.
Min värsta julafton var när jag var hemma själv. Barnen hade åkt till sin far och Per var ute på platformen i Norge. Jag hade gruvat mig i veckor för detta. Känt att jag skulle bli den ensammaste människan i hela universum.
Men tänk, av en god vän fick jag en klapp med instruktionen att den inte fick öppnas förrän jag var själv. Tårarna rullade när jag öppnade klappen, den var helt perfekt! Ett paket fyllt med underhållning och julmys. Jag njöt den julaftonskvällen, av mitt eget sällskap och av innehållet i klappen. Och jag lärde mig att jular kan se olika ut olika år, man behöver inte hålla så hårt på traditionerna, och det är en befriande insikt. Så hos mig öppnar vi julklapparna på förmiddagen, varför hålla barnen i förväntan en hel dag när det inte behövs?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0