Grågrå...

Riktig grådag ute idag. Regnet smattrar mot våra fönster. Enda positiva är att jag landat i ledigheten, angstar inte lika mycket över tråkiga saker jag booorde göra. Typ dammsuga, putsa fönster (ja, det är ju plusgrader ute), tvätta täcken...jobba...
Nej, istället roar jag mig med nya kamerans funktioner. Och njuter av det julröda i allt det grå. :)
Känner ni igen tomten från när Piff och Puff klär julgranen på julafton? :)
Men vad hände nu? Pratade med bästa E, vi ska träffas på en stund och då tittar solen fram!
<3 <3 <3

Fotosafari med dottern

En promenad i gråvädret med dottern. Med oss hade vi varsin kamera.
Vi fotade varandra, alkottar och änder. :) Inte så äventyrligt.
Men nu har vi i alla fall varit ute så vi får lägga oss i soffan igen. ;)

Kvällskaffe

Mysigt med julledigt. Massor med tända ljus och häng i soffan.

Julros

Planterade en ljuvlig julros i krukan utanför dörren. Denna vinter är blommornas tid, inte snöns! Glädjande nog så börjar tulpansäsongen nu också. Tulpaner är mina favoriter. De kommer med min födelsedag och med våren! Kan inte vänta med att börja frossa i tulpanbuketter! Hurra!!

Vinter?

Denna vinter är sannerligen inte som de två föregående. Temeraturen ligger kring +10 grader och solen skiner. Blåsigt har det varit, då Dagmar passerat.
Gick en promenad i skogsdungen på andra sidan ån med nya kameran i högsta hugg, tror jag har en del att lära!
Vinterbad någon?
Gräset växer och frodas.


Hemmastickade halduken jag fick i julklapp av lilla mor.

Första trevande försöken...

Mörkret hann ju falla innan kamerabatteriet var fulladdat och photoshop kräver lite för mycket av mitt tålamod ikväll...men här ser ni de första bilderna med nya kameran.

God fortsättning!

Julen har kommit och gått och vi har firat med barnen och Pers familj. Vi har ätit gott och öppnat julklappar. Vi har också varit på bio och sett Tomas Alfredssons film Tinker Tailor Soldier Spy. En klassisk spionthriller i sjuttiotalsbrunt. Spännande och lågmäld.
En himla bra klapp från mig till mig packade jag upp idag...
Sony Nex-5N...åååh, vad det ska bli roligt!

Lucka 24; Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.

Lucka 24; Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.
1. Att jag fick förmånen att lyssna på Michael Genberg i Dockhuset i Göteborg - nu tror även jag att man kan sätta ett hus på månen. :)
2. Att jag fick uppleva en lattjolajbans-helg på Gränsö Slott
3. Att jag åter igen fick se min dotter uppträda tillsammans med Linköpings Lucia på Konsert och Kongress
4. Att när jag satt i min fåtölj och myste så ramlade Persson in genom dörren och jag visste att nu är julen inte långt borta!
5. Att jag efter en underbar julaftonsdag tillsammans med mina barn nu sitter och myser i soffan i Kolmården med Per och hans tjocka släkt. Och precis som när jag var barn så börjar barnen tålamod tryta....får vi ALDRIG öppna klapparna??? Och jag har 16 dagars lååång oplanerad ledighet!
Jag är tacksam.
GOD JUL på er allihopa!!!
Utsikten från fönstret, polstjärnan lyser.


Lucka 23; berätta om ditt bästa julminne.

Lucka 23; berätta om ditt bästa julminne.
Som barn så firade vi jul hos mormor tillsammans med mammas syskon med familjer. På julafton så åkte vi också en sväng till farmor och farfar, så vi var tvungna att äta två julmiddagar innan vi fick öppna våra klappar. Väntan, väntan, väntan...
Från tjugoårsåldern så har jularna sett lite olika ut, ibland har vi firat hos mamma och pappa, ibland hos min syster och några få gånger hemma i Linköping.
Min värsta julafton var när jag var hemma själv. Barnen hade åkt till sin far och Per var ute på platformen i Norge. Jag hade gruvat mig i veckor för detta. Känt att jag skulle bli den ensammaste människan i hela universum.
Men tänk, av en god vän fick jag en klapp med instruktionen att den inte fick öppnas förrän jag var själv. Tårarna rullade när jag öppnade klappen, den var helt perfekt! Ett paket fyllt med underhållning och julmys. Jag njöt den julaftonskvällen, av mitt eget sällskap och av innehållet i klappen. Och jag lärde mig att jular kan se olika ut olika år, man behöver inte hålla så hårt på traditionerna, och det är en befriande insikt. Så hos mig öppnar vi julklapparna på förmiddagen, varför hålla barnen i förväntan en hel dag när det inte behövs?

Lucka 22; Berätta om något som du är beroende av.

Lucka 22; Berätta om något som du är beroende av.

Det enda jag kommer på som jag är beroende av är solen! En sommarsemester utan sol skulle jag anse vara totalt misslyckad. Så jag brukar solsäkra mina semestrar med en vecka på sydligare breddgrader :)

Dan före dan före dan före dopparedan

Finaste granen ever!

Lucka 21; Berätta om någon som du älskar.

Lucka 21; Berätta om någon som du älskar.
Alltså, jag är ju från Norrland. Sånt här pratar man inte om. Jag blir ju helt stressad.
-"Jag har ju sagt en gång att jag älskar dig, jag talar om ifall det blir någon ändring på det." Här känner jag mig hemma. :)
Men här är han, min Per.
Mansnamnet Per, är en nordisk kortform av Petrus som är en latinsk form av det grekiska namnet Petros, vilket är en översättning av det armeiska namnet Kefas som betyder klippa. Klippa på latin heter saxum. Så på armbandet jag gav min Per i födelsedagspresent i höstas står det Saxum Meum, Min Klippa, Min Per.
Han är klippan, jag är stormen.

Lucka 20; berätta om vad du önskar dig i julklapp.

Lucka 20; berätta om vad du önskar dig i julklapp.
Julklapp till mig...har inte riktigt kommit dit ännu. Jag är fullt upptagen med att rådda julklappar till andra. Och tänka lite på julmat. Och jobba hela dagarna. Och inget av ovanstående klarar jag av att ha i huvudet. Så jag skriver listor till mig själv. Och små lappar som jag lägger på tangentbordet på jobbet när jag går hem, så jag vet vad jag ska göra imorgon. För annars har jag glömt minst hälften.
Fast snart ska jag ha jullov, det är bästa klappen till mig själv. Sexton långa, lååångsamma dagar då jag inte har något planerat. Jo, jag ska på bio på juldagen....men jag har glömt vilken film vi ska se. :)
Jag berättar för alla som orkar lyssna att när jag är ledig så ska jag gå runt i mjukiskläder och göra ingenting. Sitta i en fåtölj (ni har sett dem på bild men aldrig när någon som sitter i dem) läsa böckerna som ligger i högen vid sängen (ni har sett den också) och dricka glögg. Sambon småler när jag säger att jag ska sitta still och göra ingenting, han hävdar att jag inte kan det. Men i jul så ska jag öva, om inte annat.
Fast en sak önskar jag mig. En sak jag tänkt ge mig själv. Och det har jag önskat mig sedan i somras när jag fick låna syrrans. Jag vill ha en kamera. En Sony Nex-5N med ett 18-55 mm och ett 55-210 mm objektiv. Produktpaketet har funnits på Prisjakt och Pricerunner sedan i mitten av november, men det finns inte tillgängligt i någon av butikerna. Inte ens i Sonys egen dyrare webshop. Så jag får vänta. Och fantisera om hur mycket bättre denna blogg kommer bli när jag har en riktig kamera och inte bara telefonen.
Fast nu ska jag gå på skolavslutning. Sedan ska vi klä granen, för det hann vi inte igår. Ja, just det, jag ska griljera skinkan också.

Spänningen stiger i julehuset...

...nu har vi berett plats till granen. Den ska pyntas med pumlor imorgon :)

Lucka 19; berätta om en vän som bor långt bort.

Lucka 19; berätta om en vän som bor långt bort.

Bästa vännen längst bort är sötaste söstra mi, Eva. Hundratiolångamil ifrån varandra bor vi. Och det är helt mitt fel. "Några år i södra Sverige", tänkte jag, dom åren blir snart tjugo. Det är ju inte klokt.
Men vi chattar nästan varje dag. Och pratar i telefon. Och sms:ar. Och så är vi dom som läser varandras bloggar oftast av alla. Och semestrar gör vi ihop.
Men just nu angstar jag lite. För hösten har varit så lång och mörk. Och allt jag vill i jul är att vila. Inte packa och resa. Fast jag vill ju att vi ska ses, bästa systern min och jag.
KOM HIT!!!! JAG SAKNAR DIG!!!!!
Vem...
...är vem...
..är vem...?

Hej mitt vinterland!

Snön kom igår och ljuset med den!


Fjärde Advent

Det snöar idag! Men temperaturen ligger kring nollan så det gloppar mest...
Jag och sonen shoppade julklappar på förmiddagen, tillsammans med halva Östergötland.
När vi kom hem hjälptes vi år att baka pepparkakor och dricka glögg.
Fast jag var mest upptagen med att skapa en Tinky Winky triangel till morgondagens utklädning. Inte min. Sonens.
Smälta socker
Dotterns egendesignade pepparkakshus :)

Lucka 18; Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.

Lucka 18; Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.
Sist jag räknade hade jag besökt fyrtiotalet länder och jag har en lista i mitt huvud av platser jag vill åka till.
 • Maldiverna och Zanzibar finns i kategorin Paradisplatser.
 • Australien åker jag gärna till - kategori Äventyrsresor.
 • Engelska landsbygden igen - kategori Anglofiltrippar.
 • Barcelona och Prag - kategorin Städer.
Men sen är det ju New York, New York, New York som toppar kategorin Platser Jag Inte Fattar Att Jag Inte Varit Till Ännu. Men resan dit planeras till senare i år!
Bilden har jag lånat från syrrans blogg Peopleinthestreet

Vita blommor och små röda tomtar

Hastade till Mammons tempel på Tornby för inhandla några julklappar. Lyckades ganska bra med klappinköpen, med lite tur så blir jag färdig före tomten knackar på dörren...
När jag kom hem pysslade jag ihop några blomarrangemang med lime-inspiration av Underbara Clara.
- Ojojoj, varför ställer hon saker i vägen, mitt framför oss?
- Hoppa nu! Hur ska du annars våga dyka ned i en skorsten. Vojnevojne...
Än slank han hit och än slank han dit...
Sedan satte jag mig i fåtöljen igen, denna gång med en chai-latte.
Precis då ramlade Per in genom dörren! :)

Lucka 17; Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.

Lucka 17; Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.
En perfekt dag börjar precis som idag. Det är lördag. Och jag vaknar mycket tidigare än alla vardagar och det pirrar lite i kroppen av förväntan för att det är helg. Stört omöjligt att somna om. Så jag smyger upp, folk i huset sover.
Just nu är det första jag gör att tända stjärnan i fönstret. I fönstret står fröken Vår och sträcker lättjefullt på sig, precis som hon just vaknat hon också. Fröken Vår bodde tidigare på min farfars skrivbord. Men då var hon påklädd. För anständighets skull hade farmor hängt på henne ett halsband av snöre och en kjol av grön gardinfrans. :)
Sedan bäddar jag sängen, för man går inte och lägger sig under täcket igen när man väl stigit upp! :)
Ljuvliga lördagsmorgon, startar datorn och drar igång Spotify, inte sällan Melody Gardot, men just nu Stings julskiva från 2009.
Sedan sätter jag på vattenkokaren och kokar en kopp sötlakritste. Tänk att Friggs plockat bort det ur sitt sortiment, vi måste protestera! Som det är nu har jag specialimporterat lakritste från Holland. Tack Jackie!
Sedan sätter jag mig i fåtöljen vid fönstret med min kopp och de tidningar som jag inte hunnit läsa under veckan. Jag får anstränga mig lite för att sitta still längre än ett par minuter. Härånumindfulness. Håhåhå.
Men här sitter jag nu och njuter. Glad i tanken att idag blir en bra dag. Per är på väg hem från jobbet i Norge och om någon timma ska jag hämta dottern som sovit över hos en kompis. Frukosten med bacon och ägg hägrar och när den är klar tänker jag skaka liv i tonåringen så jag får lite sällskap.
Idag är en bra dag!

Fredagkväll i Oxelösund

Vad gör man inte för de rara små stora barnen? 30 mil i bil är väl inget när det spöregnar och är kolsvart ute en fredagkväll strax före jul. Fast det var ju kul! Och spännande, i alla fall till de ledde med 6 - 1. Då kändes utgången ganska säker. :)
Heja Östgötalaget! 10 - 3!!

Lucka 16; berätta om hur du var när du var liten.

Lucka 16; berätta om hur du var när du var liten.

Jag var snäll. Och ordentlig. Och som ni förstått en badkruka och en boknörd.
Minns att jag hett önskade mig ett par glasögon i lågstadiet. Precis som bästa kompisen hade fått. Begåvades med flaskbottentjocka glasögon i fjärde klass. Åh, så stolt jag var. Ni fattar, en nörd.
Sen läste jag lite mer böcker. Så blev jag ingenjör. Och ekonom. Och chef. Gu'bevars.
Fast jag drömmer fortfarande ibland om att bli bibliotekarie. Eller Författare. Författare skrivs med med stor bokstav, tycker jag. Det är nästan lika fint att vara Författare som att vara Kungen.
Här fyller jag 7 år, jag ser allvarsam ut

Måndagsmakrill, tisdagsbiff, onsdagsmakrill, torsdagsfilé

Udda mathållning i veckan, kompenserat filéerna med makrill med tomatsås på burk. Funkar.

Igår pub och middag på trevliga BK med bästa Å och N.


Lucka 15; berätta om en av dina favoritböcker.

Lucka 15; berätta om en av dina favoritböcker.

Jag kommer från en läsande familj. Jag minns när bokpaketen från Bonniers Bokklubb kom. Mamma läste, pappa såg man ofta med en bok framför näsan, inte sällan snarkandes, på soffan i gästrummet.

Jag minns också att jag tidigt hade tagit mig igenom barn- och ungdomsavdelningen på det lokala biblioteket. Bibliotekarien guidade mig bland vuxenromanerna. Det kändes spännande och vuxet.

På sommarlovet när vi var i stugan låg jag gärna inomhus under täcket och läste, minns att min lillasyster tjatade att jag skulle komma ut och bada. Men vattnet var sällan över 17 grader så det lockade mig inte.

Läsmässigt är jag som min far, slukar böcker i en faslig hastighet när jag är på det humöret. Fast minns oftast inte huvudpersonens eller författarens namn. Jag tittar bara på namnen när jag läser, lagrar dem inte.

Mitt sängbord ser ut så här just idag:

Och min bokhylla så här...

 

En favoritbok då.

Börjar med några favoritförfattare – Neil Gaiman, William Gibson, Douglas Coupland. Alla tre skriver skruvade böcker som visar på en imponerande världslastor fantasi. Jag imponeras över de historier de snickrar ihop. Deras fantasi känns som rymden, lika oändlig.

Douglas Coupland, kanadensare som slog igenom med Generation X. Jag har följt honom under alla år. Läst allt han skrivit.

Life After God är boken jag lyfter fram idag. En novellsamling som handlar om vad som händer med mänskligheten när vi inte längre har något att tro på.

Vi behöver något att tro på.

Jag tror på att läsa, så jag försöker ge mina barn samma gåva jag fick av mina föräldrar - gåvan att gilla att läsa - och som Falstaff Fakir sa: "Flitigt läsa gör dig klok, därför läs varenda bok"


Diagnos: Scanner

Efter gårdagens tisdagsbiff (när Hemköp rear helgens oxfilé för att datumet är kort) så satt jag och vännen N och diskuterade personligheter.

Tisdagsbiff med blomkålsmos och murkelpaté.
- Jag är så imponerad över dom som brinner för någonting, någonting vadsomhelst, som golf eller bergsklättring, sa jag.
Vi enades om att vi gillar att ha långa (mentala) listor över saker vi vill göra.
Frusen in i märgen hoppade jag i badet när jag kom hem från jobbet idag, tillsammans med tidningen Tara (ja, jag har ju fyllt 45 och tröttnat på Drömhem & Trädgård, Amelia, Elle Interiör, Sofies Mode, Hus & Hem, Yourlife (fast den kånkade ju i samma veva) så Tara är min senaste).
Förvånad blir jag när jag kommer till sidan 36 och läser artikeln "- Jag är en scanner!"
Jag är ju en scanner!!
I artikeln har Taras redaktionschef Christina Neiglick gjort en lista över 5 helt aparta kurser hon gått i sitt scannerliv. Här kommer min lista:
 • Korgmålning
 • 5p AI på universitetet
 • Fallskärmshoppning
 • Oljemålning
 • Golfkurs
Dessutom har jag kvar beviset på att jag gått kursen "Sy din egen Waldorf-docka".
Jag är en scanner, skönt att ha en diagnos, då slipper jag försöka ändra på mig och vänta på att jag ska hitta min passion, mitt kall i livet....det kommer aldrig att ske! :)
Förresten är det därför bloggen heter We are running one step ahead, för jag är alltid på väg till the next new thing. Snart har jag hittat den :)
Roligt!

Lucka 14; berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig

Lucka 14; berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig.


Hösten 2010. Vi åker Highway 1 i sunny Cal. Många år har jag drömt om det. Så stannar vi på en parkeringsficka, krånglar oss ner för den brant stigen ned till havet. Det smakar hav. Och är storslaget. Jag känner mig som en mås i vinden.
Jag vill dit igen.
Bäste P har tagit bilden :)
Roligt att Emily tog med mitt förra inlägg i sin blogg igen. Ödmjuk. Tack!

Lucia

Jag har varit på Konsert och Kongress och tittat på Linköpings Lucia. Fast jag tittade inte så mycket på Lucian, jag tittade på den blonda lilla tjejen i röd glittertröja och tomtemössa. Hon, den finaste bland alla tomtarna på scenen. Åh, så dom dansade.
Jag är så stolt. Jag är mamma till den bästa dottern. Och bredvid mig satt den bästa sonen, han som blivit så stor. Nästan vuxen.
Mina hjärtan.

Lucka 13; berätta om din favoritsak i ditt hem

Lucka 13; berätta om din favoritsak i ditt hem.

Favoritsaken i mitt hem är inte en sak, utan det är utsikten från min balkong. Det var därför jag köpte huset. Första gången jag klev in genom dörren och tittade ut genom fönstret var jag fast. Då, i oktober, var det som en tavla av höstfärger på kullen på andra sidan ån.
Jag bor i Winnerbäcks "En tätort på en slätt", och ja, min mamma heter Viola, och bor i Norrbotten. :)
Det finns en tätort på en slätt
Ett kyrktorn sträcker sig mot himlen
Som en tiggare under slummen
Du ser det från den stora vägen

Om du reser dit i vår
Säg att jag gärna kommer åter
Ifall allting är förlåtet
Att man blir klokare med åren

Om jag kommer dit igen
Har du en plats där jag kan vila
Ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån
Ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån

Hälsa skönheten i norr
Säg till Viola att hon lyser
Att hon var vackrare än sången
Och att jag önskar att jag skrev den
Fråga krigarna i väst
Var dom gömde sina byten
Se om någon av dom kom undan
Och kanske lever av det ännu
Om jag kommer dit igen
Har du en plats där jag kan vila
Ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån
Ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån

Gå till huset med balkong
Där järnvägsbommen ringer
Under den varma, svarta plåten
Har jag lämnat några drömmar

En dag lämnade jag allt
Man kunde låta tiden vara
Det känns som andra sidan jorden
Vi kanske hade alla svaren

Jag har kämpat med en dröm
Jag ville inga brustna hjärtan
Inga slitningar i blodet
Jag ville hitta Söndermarken

Om jag kommer dit igen
Har du en plats där jag kan vila
Ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån
Ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot ån


Höst


Vinter


Vår


Sommar


Lucka 12. Berätta om någon du saknar

Lucka 12. Berätta om någon du saknar
Jag saknar mormor Armida. Hon var navet i vår släkt när jag växte upp. Som jag minns det tillbringade jag alla sommarlov hos henne och alla dagar var soliga och varma. Mormor var klokhet, visdom och trygghet. Mormor bakade dom godaste bullarna.
Det är om mormor jag drömmer. Alltid tillbaka i byn Lögda, där mamma föddes. I och omkring det lilla eternitbeklädda 50-tals huset vid vägens ände.

Lucka 11. Berätta hur dina framtidsdrömmar ser ut

Lucka 11. Berätta hur dina framtidsdrömmar ser ut.

Oj. Svårt. Och lätt.
Mina framtidsdrömmar innehåller frihet och självstyrande. I Monarkin Marie råder fri disposition av tid och pengar. Dronningen i monarkin, your's truly, styr med egen hand guidad av sin kära familj och sina vänner. Inte av tidspolisen och arbetslinjen.
Problemet är att ta sig dit. :)
Men där har man en champagnebar, som jag skrivit om i Bubbeldrömmar
eller
en Helande Trädgård dit trasiga tanter kan komma och vila och kontemplera. Eller yoga, dricka bubbelvin, äta, prata och så frön för framtiden
Bilden från min koloni

eller en gård på en kulle i Toscana.
San Gimignano i bakgrunden

Lucka 10. Berätta om vad som finns i din väska

Lucka 10. Berätta om vad som finns i din väska

Lite sent men ändå :) har tittat igenom min handväska. Som förövrigt är inköpt i Italien på årets väskshopping-spree. Väskan innehåller följande:
 • 1 st tomtemössa som ska levereras till dotterns Luciafirande
 • 1 st telefonheadset (som normalt trasslar in sig med bandet till jobbkortet och bandet till nycklarna)
 • 1 st jobbkort (som normalt trasslar in sig med headsetet och bandet till nycklarna)
 • 1 st nyckelknippa med 1 st leopardnyckel och band från Red Hot Chili Peppers konsert. (Knippan trasslar normalt in sig i headsetet och bandet till jobbkortet)
 • 1 st genomskinlig påse med bra-att-ha saker, såsom vadd, panodil, tuggummi, tandtråd, öronproppar, linser, ett Cherry Chapstick, säkerhetsnålar och allt annan en ex-scout kan behöva.
 • 3 st plånböcker med kort, den röda innehåller kort jag oftast använder, den prickiga med apan på innehåller kort som är bra när man reser och den stora lila med kort som jag typ aldrig använder.
 • 1 st busskort
 • 4! st pennor (och tänk, dom hittar man aldrig när man letar)
 • 1 par fina vantar med fuskpälsbräm från Åhlens
 • 1 st klädvårdsrulle (tantvarning)
 • 1 st läppglans Bare Mineral Buxom Lip Plumper (balanserar tidigare tantvarning)
 • 1 st burk med D-vitaminer (darn, tantvarning igen)
 • 1 st jobbig bunt med papper som jag måste göra tråkiga saker med, typ boka bilservice och gå till tandläkaren.
 • 1 st bilnyckel saknas...var är den????
Och jag undrar varför jag blir trött i axlarna...
Roligt är att Emily tog med mitt inlägg i sitt lucka 10 inlägg :)

Tredje advent

Så har lugnet lägrat sig efter en helg i sus och dus. Tänder tredje ljuset och inser att det är dags att ta si en rejäl funderare över årets julklappar! Känns ju lite avlägset när solen skiner och temperaturen håller sig över nollan.

Söndagspromenad i slottsparken

Söndagen visade sin allra vackraste sida, sol och ett par minusgrader. Efter frukost gick vi en promenad i parken. Underbara omgivningar!

Afternoon tea

Afternoon tea serverades på slottet. Mums!!
Sedan rullade vi till poolen som två bollar :)

Arrival and room with a view

Efter shoppingturen tog vi oss ut till Gränsö och slottet. Vi letade ett tag efter receptionen...för vem döper en reception till Visitors Center? Västervik Kommun?

Nobelmiddag på slottet

Kvällen började med konungens skål, tillsammans med Svea Rikes Konung Carl XIV Gustaf. Han befann sig dock i Blå Hallen med några andra mer eller mindre prominenta gäster.
Vi fick sätta oss till bords i den mysiga Blå Hallen på slottet.
Flatrökt skinka från Wadstens kött & chark  med brynt anklever samt rödbetsmousse
Kalvrygg Simmental med getost- och kumminfläsk stomp, smörkokt salladslök samt en spräckt madeira- och schalottenlökssky (rostad potatis)
Hjortronpannacotta med rosmaringelé
...och så lite vin på det. :D Sedan smugglades vi in på Magasinet av vår fantastiska servitris Åsa. Där pågick julshowen med Partyfabriken. Fullt ös!
När de slutade spela traskade vi glada i hågen ned till Stallet, där ett företag från Gamleby hade julfest. Vi klev rakt in, längst fram och rockade loss med det lokala bandet No More Angel. Innan vi gick passade vi på att tacka företagets chef för en bra fest. Han tittade förbryllat på oss :) Hohoho, så tokigt!

Gränsö Slottsspa

Kvällen spenderade vi på den nybyggda spaavdelningen. Skönt med bubblor både i och på kroppen!
Hunnerna som hade anfallit spat drog sig turligt nog tillbaka när vi äntrade bad- och bubbeldelen efter våra respektive behandlingar. Tur för oss som fick simma solo!

Shopping i Västervik

Klockan tio landade jag och vännen N i Västervik. Lagom till butikerna öppnade. Förmiddagen spenderade vi med att shoppa julklappar och fika. Hann också med att träffa klasskompisar från förr som numera är bosatta i Västervik. Större är inte stan!
På väg ut till Gränsö Slott stannade vi på Gränsö Ljusstöperi - jättemysigt!

Lucka 9; berätta om en utav dina favoritlåtar

Berätta om en av dina favoritlåtar.
1979.
Jag var 13 år och har fått en bandspelare i present. Den såg ut ungefär så här:
Jag var tuffast. Inte riktigt en bergsprängare. Dom fanns ju inte ännu. Stereo fanns ju knappt heller. Sveriges radio körde säkert stereotestet fortfarande...men dock, jag bar min bandspelare på axeln. Spelade på hög volym. Särskilt förbi grannhuset där killen som var 15 år bodde. På min väg till bästa kompisen Anna. Två kvarter bort i sjuttoitalsområdet Hertsön. Ur högtalaren strömmade "London Calling" med Clash.
1982 åkte jag på språkresa till England. Men det är en annan historia. Och andra låtar. :)
Fast man kan konstatera att jag har ett långt förflutet som anglofil.

Husmoderssemester

Jag vet att min mormor åkte på husmoderssemester. Jag vet inte vart eller varför...ska nog fråga mamma.
I morgon åker jag och bästa N till Västervik. Vi tänker shoppa julklappar på förmiddagen för att sedan njuta slottsliv på Gränsö. Uppdatering kommer. En bild från hemsidan så länge...


"Vid den här tiden var samhällsambitionen nämligen att människor skulle vara aktiva under sin semester, för att minska att man föll för fördärvliga lockelser, som till exempel alkohol, under ledigheten."
- Pha, säger jag! Vin och vila! ;)


Finfredag

och lunch på stans bästa sushiställe Nori - mums!

Julgransgrön...

...eller snarare Landstingsgrön. Jag har åkt MRI, precis som dom gör hos Dr House. I världens modernaste maskin på CMIV.
Det börjar jag ha rutin på...tredje gången gillt. Har jag otur (tur? för jag vill ju bli bra) måste jag operera mitt eländiga knä en tredje gång. Kan det vara så illa? Svar om en vecka...

Huvudet sitter på plats i alla fall och funkar skapligt hoppas jag...om man bortser från vänster hörselgång.

Tipp, tapp

Med Tildes hjälp så har några tomtar krupit upp ur vrårna :)

Snälla lilla pillur...

...låt mig bli frisk snart. Går omkring med en tamponad i örat som ska dränkas i alsolsprit. Tag till det kåvepenin tre gånger om dagen, mjölksyretabletter som räddar magen, värktabletter och på det lite örondroppar.
Tjolahopp, tänk vad ett litet öra kan ställa till med...

Öronsus och juleljus

Ligger nedbäddad i soffan idag med öroninfektion. Det gör ont. Men juleljusen lyser fint. Så det går.

Adventspromenad

I solen, inte så dumt! Men lite underligt, när vi skriver andra advent.

Andra advent

Ljusen tända, ute börjar det ljusna så smått. I högtalaren ljuder bästa julskivan någonsin - Stings "If on a winter's night". Här kan ni titta på ett smakprov från programmet som handlar om inspelningen av skivan. SVT har visat programmet två år i rad...hoppas de inte bryter den traditionen!

Silversmed Sollén

Konstföreningen på jobbet anordnade idag en prova-på-kurs i silversmide. Tjohoo så kul! För ynka 200 riksdaler (plus förbrukat silver) har jag designat bankat, filat och smält silver.
Kursdeltagarnas blandade alster
Min första silverkollektion ;)

Godlördagsmorgon!


Dag i Dockhuset

Spenderat dagen i Dockhuset i Göteborg. En inspirerande dag arrangerad av Sigma i hamnområdet Klippan.
Göteborg visade sin rätta regniga sida. Men det gjorde inget, föreläsningar, mat och mingel fyllde dagen. Konstnären och entreprenören Mikael Genberg var galet galen, och en fantastiskt underhållande talare. Tänka sig att han vill sätta en röd liten stuga på månen, och efter att ha lyssnat på honom så tror jag han kommer att klara det! Han lyckades ju få upp en stuga på Globen 2009. Och ett hotell i ett träd i Västerås :)

RSS 2.0